OBVESTILO O VPELJAVI SPLETNE »UČILNICE« ZA STARŠE OTROK VRTCA
 
 
Apr
8
2020

vrtec2020

Spoštovani starši!

Vrtec je pomemben dejavnik socializacije otrok in njegova vzgojna naloga je za prva leta otrokovega življenja izjemnega pomena. Zavedamo se, da je osnovni pogoj za uspešen razvoj otroka dobro počutje v vrtcu in doma, zato želimo vsakemu otroku nuditi varno, spodbudno učno okolje za njegov razvoj in učenje. Skozi igro, likovne, glasbene, gibalne in okoljske dejavnosti otroci pridobivajo izkušnje pomembne za zdrav razvoj. Čustven in socialni razvoj pa je v tem času vladnih ukrepov na prav posebni preizkušnji. Starši bodimo strpni, razumevajoči in predvsem poskušajmo biti v družbi otrok sproščeni, saj otroci čutijo naše skrbi in stiske.

 

Za kakršnekoli nasvete, skrbi ali pomoč sem vam na voljo na e-poštnem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

Čas epidemije nas je primoral, da smo vrtec zapustili in ker ugotavljamo, da se stanje še nekaj časa ne bo izboljšalo, smo se odločili, da za starše in naše otroke pripravimo nekaj vsebin, napotkov ali povezav za koristno preživljanje prostega časa.

 

Vsebine bodo dostopne na spletni strani šole. Pod povezave, sledite spletni učilnici ter pod predmeti poiščite rubriko VRTEC – ZA STARŠE. Vsebine bom sprotno dopolnjevala, zato se lahko večkrat »zatečete« po ideje!

Lepo vas pozdravljam, otrokom pa pošiljam topel objem!

Metka Jančar, svetovalna delavka

 
 
 
Ogled lutkovne predstave Netopir Kazimir
 
 
Mar
4
2020

erasmus logo640

 Kazimir 2

Več fotografij tukaj

V okviru projekta "Netopir na vulkanu" smo se otroci in vzgojitelji iz skupin Miki miške, Metulji, Zmajčki in Sončki (enota vrtca Sveta Ana) ter skupine Bombončki (enota vrtca Lokavec) odpravili na izlet v Maribor. Naš glavni cilj je bilo Lutkovno gledališče. Že drugo leto zapovrstjo namreč sodelujemo v prej omenjenemu mednarodnemu projektu in naslov predstave skorajda ne bi mogel biti primernejši temi, s katero se v projektu soočamo. Otroci so se obiska predstave zelo veselili. Za mnoge izmed njih je bila posebno doživetje že sama vožnja z avtobusom. Ob prihodu so nas najprej lepo sprejeli uslužbenci lutkovnega gledališča in prijazno poskrbeli za našo garderobo. Ko smo se udobno namestili, se je predstava začela. Le – ta govori o mlademu netopirju, kateri je bil zelo radoveden in je na ta način drugim netopirjem ves čas kazil mir. Najbolj ga je zanimalo, kdo ali kaj pravzaprav je – miš ali ptič. Predstava z zanimivimi živalskimi liki, veliko prijetne glasbe, dodelane scene in raznimi efekti nikogar ni pustila ravnodušnega. Videti je bilo, da so otroci resnično uživali in da so se ob spremljanju predstave odlično počutili. Ob koncu pa je sledilo še nekaj, brez česar pravega izleta enostavni ni – malica na prostem. Okrepčali smo se s slastnimi marmeladnimi kifeljci in pomarančnim sokom. Sledila je vožnja z modernim avtobusom nazaj proti našemu vrtcu. Odzivi otrok so bili zelo pozitivni in z veseljem se nadejamo še kakšne podobne dogodivščine v prihodnje.

Alej Kop

 
 
 
Oddelki vrtca
 
 
Nov
1
2012

Predšolski otroci sorazdeljeni v sedem skupin, od tega dve skupini prvega starostnega obdobja, štiri drugega starostnega obdobja ter podružnični kombinirani oddelek. Delo po sklepu lokalne skupnosti poteka samo po celodnevnem programu, ki traja v vrtcu Sv. Ana okvirno od 5.15 do 16.15. ure (1. in 2. starostno obdobje), v vrtcu Lokavec od 5.30 do 15.45 ure. Zajema vzgojno-varstveno delo, zajtrk, sadno malico, kosilo in popoldansko malico. Poslovalni čas vrtca je fleksibilen in se po potrebah sproti dogovarjamo s starši. Skupine so organizirane po spodnji tabeli:

Oddelek – skupina Strokovni tim Opombe
skupina 1. star. obd. (1-2 leti) Ksenija Rola, Maja Rožman Lunice
skupina 1. star. obd. (2 leti) Špela Čeh, Petra Kapl Zvezdice
skupina 2. star. obd. (3-4 leta) Suzana Šober, Suzana Koler, Polona Muršec Kaučič Sončki
skupina 2. star. obd. (3-4 leta) Laura Kegl, Valerija Slanič Zmajčki
skupina 2. star. obd. (4-5 let) Alej Kop, Lea Kramberger Metulji
skupina 2. star. obd (5-6 let) Bernarda Potočnik, Romana Kacijan Miki miške
kombinirana skupina (1-6 let) Marija Žurman, Nuša Kacijan Bombončki
 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information