Izdelava adventnih venčkov pri Mikimiškah
 
 
Dec
11
2017

IMG 4462

Več fotografij tukaj

 
 
 
Adventne delavnice - skupina Metulji
 
 
Dec
6
2017

DSCN2380

Več fotografij tukaj

 
 
 
Metulji na mini olimpijadi
 
 
Okt
10
2017

DSCN1897

Več fotografij tukaj

Teden športa smo obeležili tako, da smo se odpravili na Mini olimpijado, ki je potekala na stadionu pri OŠ Sveta Ana. Za uvod smo si v igralnici ogledali kratek risani film o Olimpijskih igrah in se pogovorili o pomenu iger ter spoznali olimpijske športe. Nekaj pred deseto uro smo prišli na stadion. Po mikrofonu smo pozdravili športnike, zavrteli olimpijsko himno, zaploskali tekmovalcem, razložili pravila in Olimpijske igre so bile odprte! Preizkusili smo se v štirih disciplinah – tek, tek z ovirami, skok v daljino in met krogle. Skupino dečkov je vodil vzgojitelj Alej, skupino deklic pa vzgojiteljica Lea. Otroci so dogodek vzeli resno in se uspešno merili v vseh štirih disciplinah. Na koncu je sledila slavnostna razglasitev oziroma podelitev medalj prav vsem udeležencem. Otroci so bili ob prejemu medalje veseli in ponosni. Dogodek je seveda potekal pod geslom "Važno je sodelovati in ne zmagati!" Bravo mladi olimpijci!

 
 
 
Poročilo projekta Zdravje v vrtcu - Metulji
 
 
Jun
30
2017

DSCN0296

Več fotografij tukaj

Poročilo projekta Zdravje v vrtcu - Metulji tukaj

 
 
 
Poročilo projekta Zdravje v vrtcu - Zvezdice
 
 
Jun
30
2017

IMG 2509

Več fotografij tukaj

Poročilo projekta Zdravje v vrtcu - Zvezdice tukaj

 
 
 
Zaključni izlet Metuljev
 
 
Jun
20
2017

 DSCN1220

Več fotografij tukaj

Skoraj ni verjeti, da se vrtčevsko leto čisto zares že približuje koncu. Minilo je s svetlobno hitrostjo in kot se spodobi, smo se Metulji za zaključek odpravili na končni izlet. Vzgojitelja, starši in otroci smo se soglasno odločili, da se odpravimo v Maribor v največje otroško igrišče v Sloveniji. Naši mladi nadobudneži so bili ves dan na trnih in skupaj smo odštevali ure do našega odhoda. Otroke in njihove družine oziroma družinske člane sva s pijačo dobrodošlice, prigrizki in dobro glasbo vzgojitelja pričakala na parkirišču pred parkom. Seznanila sva jih tudi s programom današnjega dogodka. Brez "gasilske" fotografije pred parkom seveda ni šlo. Ob vstopu v park so se otroci nemudoma podali na igrala, tobogane, trampoline, bazenček z žogicami, na nogometno in košarkarsko igrišče ter na ostale vragolije, ki jih premore park. Pogumno se jim je pridružila tudi peščica najbolj pogumnih očetov. Po približno eni uri proste zabave je sledil kratek program. Vzgojitelja sva se staršem zahvalila za dobro sodelovanje tekom vrtčevskega leta, nagovorila pa nas je tudi predstavnica staršev in nama predala lep spomin na najino prvo generacijo otrok (poleg pa še nekaj za uživanje v vročem poletju ... :)). Sledil je kratek nastop in s čim se bodo predstavil, so si otroci izbrali sami. Tako so nam prepevali skladbice kot so "Gasilci smo", pa "Adijo madam", "Gosenica" in "Mi se imamo radi" ... Takoj po "kulturnem programu" je sledila pogostitev s pico, nato pa smo se vsi skupaj odpravili v zunanji del parka, kjer je otroke in njihove starše že čakal pripravljen poligon. V parih (starš + otrok) so se spopadli z obroči, slalomom med palicami, nošenjem jajca s kuhalnicami, pa prenašanjem vode s kozarci in vreč riža na glavi. Pohvala vsem, prav vsi so se izkazali! Za nagrado so otroci prejeli žetone, s katerimi so se lahko podali še na vožnjo z električnimi formulami in motorji ter drugimi atrakcijami. Ves čas je bilo enkratno vzdušje, otroci pa so izgledali tako, kot bi prišli vsi po vrsti izpod tuša. Kako lepo smo se imeli priča tudi dejstvo, da so nam zaposleni pustili rajanje vse do pol devetih, čeprav se park uradno zapre ob osmi uri.​

 
 
 
Ko Metulji postanejo laboratorijski tehniki
 
 
Apr
5
2017

Tekocine 1

Več fotografij tukaj

 
 
 
Vpis predšolskih otrok v programe vrtca za šolsko leto 2017/2018
 
 
Apr
4
2017

vrtec 17

Vrtec OŠ Sveta Ana obvešča, da bo potekal vpis predšolskih otrok v programe vrtca za šolsko leto 2017/2018 za vse enote vrtca (tudi Lokavec).
Vpis je namenjen staršem otrok, ki v vrtec še niso vključeni. Otroci, ki že obiskujejo vrtec ne potrebujejo novega vpisa, prav tako ne otroci, za katere ste že oddali vlogo za vpis.

Vpis v vrtec bo potekal v prostorih vrtca OŠ Sveta Ana – klet, soba 113,
v PONEDELJEK, 10. 4. 2017, od 8.00 do 12.00,
v TOREK, 11. 4. 2017, od 7.00 do 10.00 in
v SREDO, 12. 4. 2017, od 14.30 do 17.00.

O sprejemu otroka v vrtec bodo starši pisno obveščeni po obravnavi vseh vlog.
Vlogo za vpis si lahko starši pridobite tudi na spletni strani vrtca www.sveta-ana.org in jo oddate v tajništvu šole.

Starše prosimo, da na vpis prinesejo osebne podatke staršev in otrok (naslov bivališča, datum rojstva, EMŠO, morebitne priloge k vlogi – potrdilo centra za socialno delo o ogroženosti zaradi socialnega položaja družine ali listine, ki dokazujejo, da vpisujete otroka s posebnimi potrebami), saj jih bodo potrebovali pri izpolnjevanju vpisnih listov.

VLJUDNO VABLJENI!

 
 
 
Primož Suhodolčan v vrtcu Sv. Ana
 
 
Apr
2
2017

Na razpisu Društva slovenskih pisateljev, ki od leta 1996 organizira in koordinira izobraževalni program Povabimo besedo 2017, smo bili izbrani in s tem so nam omogočili, da nas obišče pisatelj, ki si ga lahko izberemo sami in tako smo se odločili za Primoža Suhodolčana.


Na srečanje smo začeli pripravljati v začetku tedna, kjer smo po skupinah prebirali njegove knjige in si ogledovali njegovo fotografijo. V loži vrtca smo pripravili manjšo razstavo njegovih knjig, ki so si jih otroci lahko izposodili tudi na dom. Vzgojiteljici Suzana Šober in Suzana Koler pa sta za vse otroke vrtca pripravili tudi lutkovno igro iz zbirke Ti kanta požrešna z naslovom Čudežno jajce sredi travnika. Otroci so ob gledanju in poslušanju uživali in sodelovali.


Srečanje smo imeli v sredo, 29. 3. 2017. Najprej je obiskal otroke prvega starostnega obdobja (skupini Zvezdice in Sončki), nato pa še otroke drugega starostnega obdobja (skupine Zmajčki, Metulji in Mikimiške).


Mlajši otroci so ga najprej prestrašeno opazovali, saj so ga spoznali le preko fotografije, vendar se jim je znal s svojimi zanimivimi pesmimi, ki jih prepeva njegov papagaj, zelo približati. Otroci so se sprostili, se smejali in ga navdušeno poslušali. Pri starejših otrocih je bil smeh še izrazitejši, saj nove obraze lažje sprejemajo. Takoj, ko je vstopil v igralnico in jih pozdravil s smešnim glasom ter zanimivimi besedami, so ga otroci poslušali kar z odprtimi usti. Brez knjige, pripomočkov je pripovedoval o papagaju, dečku ki ni želel iti spat, Petru nosu ter še o marsičem drugem in otroci so si izdelali svoje domišljijske slike, ki so jim bile zelo smešne.


Ne samo otroci, tudi vzgojiteljice smo uživale in se vživele v pripovedovanje pisatelja, ki je bilo zelo zanimivo, sproščeno in zabavno. Veseli smo, da nam je bila omogočena čudovita izkušnja, da smo lahko pisatelja spoznali tudi v živo, ne samo preko njegovih knjig.

Špela Čeh, vzgojiteljica

IMG 3536

Več fotografij tukaj

 
 
 
Mamicam za praznik... skupina Metulji
 
 
Mar
29
2017

Materinski dan 12

Več fotografij tukaj

 
 
 
Pust v skupini Zvezdici
 
 
Mar
6
2017

IMG 3983

Več fotografij tukaj

 
 
 
Utrinki iz življenja skupine Zmajčki
 
 
Feb
3
2017

IMG 4926

Več fotografij tukaj

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information