OBVEZNI izbirni predmeti 2019/20
 
 
Apr
19
2019

oip1920

 

Za ogled kataloga kliknite tukaj

 
 
 
NEOBVEZNI izbirni predmeti 2019/20
 
 
Apr
19
2019

nip1920

 

Za ogled kataloga kliknite tukaj

 
 
 
About Easter
 
 
Apr
19
2019

Easter is a Christian holiday that celebrates the belief of Jesus Christ. The holiday is made up of a few different events, starting with Lent. Lent is a 40 day period of fasting, prayer and sacrifice; and ending with Holy Week, which is made up of Holy Thursday (The last dinner), Good Friday (The death of Jesus), and Easter Sunday.

This year, Easter Sunday takes place on 21st April. Easter is one of the few holidays that doesn't take place on one single date every year, so every year it falls on a different date, but it's always on a Sunday between 22nd March and 25th April.

On Easter, there is a tradition of painting and decorating eggs. It's believed that eggs represent fertility and birth in certian traditions that pre-date Christianty.

There is also a tradition in some households about a bunny called Easter Bunny, which delivers candy and chocolate eggs to children on Easter Sunday morning. These often arrive in an Easter basket. The exact origins of this tradition are unknown, althrough some historians believe it arrived in America with German immigrants in the 17th century.

An Easter dinner of lamb also has historical roots, since lamb was often used as a sacrificial animal in Jewish traditions, and lamb is frequently served during Passover. The phrase "lamb of God" is sometimes used to refer to Jesus and the sacricifal nature of his death.

Today, Easter is a commercial event as well as a religious holiday, marked by high sales for greeting cards, candies (chocolate eggs and chocolate Easter bunnies) and other gifts.

Jan Ferenc, 8.a

 
 
 
ŠOLSKO IN REGIJSKO TEKMOVANJE: konstruiranje z lego gradniki in tehnologije obdelav
 
 
Apr
16
2019

DSCN7560

Več fotografij tukaj

Učenci OŠ Sveta Ana in »tehnika za prihodnost« !

Konec meseca februarja smo na OŠ Sv. Ana izvedli šolsko tekmovanje v konstruiranju z lego gradniki za učence od 1. do 6. razreda. Sodelovalo je 26 učencev, 12 jih je prejelo priznanja šole za prva mesta in so se uvrstili na področno srečanje.

  1. 1. razred: Metod Šijanec, Jakob Breznik
  2. 2. razred: Gašper Zemljič
  3. 3. razred: Jurij Breznik, Brin Peček
  4. 4. razred: Klemen Lorber, Žiga Lončarič (zaradi odsotnosti sta se regijskega tekmovanja udeležila Rene Slaček in Staš Hrovat)
  5. 5. razred: Saša Vučetič, Pavel Šijanec
  6. 6. razred: Vita Peček , Maja Holer, Julija Zemljič

Regijsko srečanje, je bilo v petek, 5.4.2019, v Veliki Nedelji pri Ormožu. Na tekmovanju smo sodelovali v kategoriji konstruiranja z lego gradniki (K1 in K2), učenci so sestavljali skakalnico Planica in stroj za transport gramoza ter v tehnologiji obdelav T1- oblikovanje iz papirja, kjer so izdelovali modni klobuček.

Vsi sodelujoči so nas dobro zastopali, nekateri pa so se uvrstili na prva tri mesta v posamezni kategoriji:

K1 (lego konstruiranje od prvega do tretjega razreda)

2.razred: Gašper Zemljič (1. mesto)

3.razred: Brin Peček (2. mesto),

K2 (lego konstruiranje od četrtega do šestega razreda)

4. razred: Staš Hrovat (2. mesto), Rene Slaček (3. mesto)

6.razred: Vita Peček (3. mesto)

T 1 : Julija Zemljič in Maja Holer(Tehnologija obdelav- izdelava izdelka)

 

Državno srečanje bo potekalo v soboto, 18.5.2019, v Ljubljani na Pedagoški fakulteti.

Svoje znanje bo preizkusil:

Gašper Zemljič v sestavljanju iz lego gradnikov K 1 za drugi razred.

Vsem prejemnikom priznanj čestitamo !

Mentorica: Irena Rola-Bek

 
 
 
Šolski ples
 
 
Apr
15
2019

 

IMG 1329

Več fotografij tukaj

 
 
 
VPIS PREDŠOLSKIH OTROK V PROGRAME VRTCA za šolsko leto 2019/2020
 
 
Apr
5
2019

NAKNADNI, 2. ROK ZA VPIS

PREDŠOLSKIH OTROK V PROGRAME VRTCA za šolsko leto 2019/2020

Vrtec OŠ Sveta Ana obvešča, da bo potekal 2. rok za vpis predšolskih otrok v programe vrtca za šolsko leto 2019/2020 za vse enote vrtca (tudi Lokavec).

Vpis je namenjen staršem otrok, ki v vrtec še niso vključeni. Otroci, ki že obiskujejo vrtec ne potrebujejo novega vpisa, prav tako ne otroci, za katere ste že oddali vlogo za vpis.

Vpis v vrtec bo potekal v prostorih vrtca OŠ Sveta Ana – klet, soba 113,

v ČETRTEK, 18. 4. 2019, od 8.00 do 10.30 in

v PETEK, 19. 4. 2019, od 8.00 – 12.00.  

O sprejemu otroka v vrtec bodo starši pisno obveščeni po obravnavi vseh vlog.

Vlogo za vpis si lahko starši pridobite tudi na spletni strani vrtca www.sveta-ana.org in jo oddate v tajništvu šole.

Starše prosimo, da na vpis prinesejo osebne podatke staršev in otrok (naslov bivališča, datum rojstva, EMŠO, morebitne priloge k vlogi – potrdilo centra za socialno delo o ogroženosti zaradi socialnega položaja družine alilistine, ki dokazujejo, da vpisujete otroka s posebnimi potrebami), saj jih bodo potrebovali pri izpolnjevanju vpisnih listov.

VLJUDNO VABLJENI!

 
 
 
DAY FOR CHANGE (WORKING SATURDAY)
 
 
Apr
5
2019

On 30th March we had a working Saturday. We were learning about caring for the enviroment. Every class in the school was doing something interesting:
Every class was making the cotton bags.
In 1.a the students were decorating their classrom.
In 1.b they were talking about recycling and how much plastic is in 1 aquasition.
In 2.a they were making the Land of Relaxation.
In 3.a they were doing stuff on the theme of Spring.
In 4.a and 4.b they were decorating their trash cans.
In 5.a they were talking about helping the planet, which is in danger.
In 6.a they were making suggestions about how to save the planet.
In 7.a they were making trash cans out of paper.
In 7.b they were making tabures.
In 9.a they were making decorations for trash cans.
There is no 8.a here because almost everyone except me, Nina and Doris were on spiritual exercises.
I had a very special role (at least to me because I have never got the chance to do this but kinda wanted to). I was going around the school andtaking photos. You will be able to see the photos once they get uploaded to the school website. I was also going around the school interviewing. Here are some of the answers I got.
1. Why do we have to sort trash?
So we don't damage the planet. - Žan Č. F., 6.a
So we minimize the amount of trash. - Tim B., 6.a
So we don't pollute the enviroment. – Nejc, 6.a
2. Why do we have to take care of the enviroment?
Because there are animals also living in the enviroment and if there will not be any trees, we won't be able to breathe. – Tim B, 6.a
Because there are animals and other stuuf also living here. – Nejc, 6.a
I really liked it because we got to go around Sveta Ana, cleaning the trash that people left in the enviroment and I think that was very necessary (especially because we also found an old TV)
Jan Ferenc, 8.a

 
 
 
Čebelarji na sejmu ApiSlovenija
 
 
Apr
4
2019

Učenci čebelarskega krožka smo se v soboto, 16. 3. 2019 odpravili na celjski sejem Api Slovenija. Sejem je bil seveda povezan z čebelarstvom. Zjutraj smo se z šolskim avtobusom odpeljali v Celje. Po prihodu smo počakali pred vhodom, da nam je učitelj razdelil naše karte, nato pa smo vstopili v halo čebelarskega sejma. Obiskali smo mnogo stojnic in na vsaki so prodajali svoje izdelke ter ponujali vizitke. S seboj smo imeli malico in jo z veseljem tudi pojedli. Ogledali smo si tudi ostali predel sejma. Po zanimivem dopoldnevu smo se približno ob 12.00 uri odpravili z šolskim avtobusom nazaj proti Sveti Ani. Pot je bila dolga, vznemirljiva in vroča. Kmalu smo prispeli pred šolo OŠ Sveta Ana. Pred šolo so nas čakali starši. Povedali smo jim, da je udeležitev sejma zelo zabavna. Ogledali smo si tudi poročni, kavni, rastlinski, sejem s hrano ... S seboj smo prinesli tudi različne čebelje proizvode. Na primer: zelo dobre medene lizike, različne mede, cvetni prah ... Tako se je izlet na sejem končal. Članom čebelarskega krožka je izlet bil všeč in zato se bomo tudi drugo leto odpravili na sejem.
Vita in Zarja

 
 
 
Mladi turistični ustvarjalci OŠ Sv. Ana spet zlati
 
 
Apr
3
2019

 DSCN7525

Več fotografij tukaj

Učenci OŠ Sv. Ana smo se letos že sedmič udeležili državnega festivala, 33. po vrsti, Turizmu pomaga lastna glava. Temo razpiše Turistična zveza Slovenije, letošnja je bila Turistični spominek mojega kraja.

Raziskali smo ponudbo spominkov, ki jih že ponujamo v naši občini in kraju, izvedli anketo in intervjuje na terenu, ter iskali ideje za nov spominek. Vsi so nam svetovali, naj bo uporaben, iz naravnih materialov, estetskega videza in primerne cene.

Naši nalogi smo dali naslov Sv. Ana v malem spominku – Anovski pütnar.

Ogledali smo si že izdelan spominek pütnarja, ki nam ga je pokazal gospod Franček Ruhitel z ekološke kmetije Pri Fridi, o spominkih pa smo se posvetovali še z zeliščarko gospo Danico Kolarič iz domače Čajnice Kolarič.

Izdelali smo košarico iz gline v obliki grozdovega lista, jo napolnili s suhim sadjem in ponudili v lični škatlici iz valovite lepenke naravne barve. Na stojnico so obiskovalce vabili naši trije pütnarji, vabila, suho sadje in sadni kruh pa so delile zeliščarke.

S svojim spominkom in s ponudbo naše stojnice na tržnici, smo si prislužili tri zlata priznanja, med drugim tudi za najboljšo stojnico po mnenju obeh komisij, tudi komisije mladih.

Pri delu smo sodelovali učenci od 6. do 9. razreda, vključenih je bilo 21 učencev, v pomoč pa so bili trije mentorji. Predstavili se bomo še na srečanju vseh zlatih nalog, 25.4.2019, v Mercatorjevem centru v Mariboru. Naš spominek bomo predstavili tudi na občini in občnem zboru turističnega društva Sv. Ana. Kot nadgradnjo naše naloge pa želimo v občinski avli postaviti vitrino ali opremiti nek prostor v KTC- ju za razstavo in ponudbo spominkov našega kraja.

Za pomoč se moramo zahvaliti staršem, letos gospe Marjetki Zadravec, občanom, turističnemu društvu, županu naše občine Silvu Slačku in ravnatelju naše osnovne šole Borisu Mlakarju.

Učenci z mentorji Ano, Žanom in Ireno.

 
 
 
Akcija zbiranja papirja
 
 
Apr
3
2019

odpadki 2

 
 
 
Dan za spremembe
 
 
Mar
30
2019

WP 20190330 11 09 33 Pro

Več fotografij tukaj

 
 
 
Medobčinsko tekmovanje v odbojki, za starejše dečke in deklice
 
 
Mar
30
2019

20190328 153133

Več fotografij tukaj

Na turnirju v Benediktu, so učenci naše šole, osvojili: 3. mesto, dekleta in 4. mesto, dečki. Na turnirju je sodelovalo šest šol.

Mentor: Mihael Peran

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information