Prvi šolski dan
 
 
Sep
24
2018

IMG 6229

Več fotografij tukaj

 
 
 
1. roditeljski sestanek
 
 
Sep
18
2018

Spoštovani starši!

V četrtek, 20. septembra 2018 bo 1. roditeljski sestanek ob pričetku šolskega leta 2018/2019. Sestanek bomo pričeli:

 

  • za centralno šolo ob 16.00 uri v Kulturno turističnem centru,
  • za podružnico Lokavec ob 17.00 uri v jedilnici podružnice Lokavec.

 

Po predavanju se sestanek nadaljuje v matičnih učilnicah šole. Dnevni red bo naslednji:

  • Predavanje dr. Bernarde Vogrin na temo »Družinska obravnava za zdrav življenjski slog«.
  • Prometna varnost.
  • Predstavitev pomembnejših sprememb za šolsko leto 2018/2019.
  • Pregled dela v preteklem šolskem letu.
  • Navodila razrednika ob pričetku šolskega leta 2018/2019.
  • Volitve novih članov oddelka v Svet staršev.

VLJUDNO VABLJENI!

                                                           

 
 
 
First day of school
 
 
Sep
10
2018

The first day of school was really fun. First, we waited for the headteacher to do his speech outside of school. Then, we raised the school flag on the pole. Then we each went in our classroom.

I don't know exactly what was happening in every classroom at the time, but I'll explain what was happening in 8.a. We first sat in a circle and everyone had to greet their neighbour to the right . Then we all got a little picture on a peace of paper from teacher Ksenija and we had to form groups using the pictures. Then, in groups we had to do something that would display what we did during the summer vacation. I was in the group with 5 other people. We did a TV news program about what we think of the 3rd of September and what we did during the vacation. I said that, during the vacation, I went to Pohorje. And then, about the 3rd of September I said something a little weird. I said: » I'm kind of upset about the start of school, but (here is the weird part) school also needs to be a part of your life.« Then we ate our snack and that was the end of the first day of school.

I also want to say something off topic, so if you aren't interested in what I'm about to say, then just stop reading and go to the next page.

So, a lot of my classmates have recentley found out that I made an appearence in a YouTube video called »How to say BACK TO SCHOOL in 46 languages« (by Lingulizer). And that is true, I was in the video for the Slovenian language.

The link to the video:

If anyone is interested, I'm going to explain how I got in the video. So, on the 23rd August Lingulizer uploaded a video on his channel titled »I NEED YOUR HELP« In that video, he explained that he will do a video with his subscribers. He said that we needed to record a video saying back to school in our mother language and with the emotion that we felt about going back to school (sad, happy, angry) He also did the same video when school ended and I was also in it so I thought »Why not?« and recorded a video and emailed it to Lingulizer. And that is how I got in the video.

Jan Ferenc, 8.a

 
 
 
Prvi šolski dan in dvig zastave
 
 
Sep
5
2018

IMG 6211

Več fotografij tukaj

 
 
 
Prvi šolski dan v šolskem letu 2018/2019
 
 
Avg
28
2018

prvi solski dan 2

Šolsko leto je spet naokoli in s poukom pričnemo v ponedeljek, 3. 9., ob 8.00 uri (Lokavec) in ob 8.30 uri (Sveta Ana).

Avtobusi (za centralno šolo in podružnico) na ta dan vozijo:
- 7.10: Žice - Dražen Vrh - Sv. Ana [TAJHMAN]
- 7.45: Sv. Ana - Lokavec - Ledinek - Sv. Ana [TAJHMAN] - IZJEMA: učenci naj zaradi zapore ceste upoštevajo vozni red iz meseca junija 2018!
- 7.15: Sv. Ana - Krivi Vrh - Froleh - Bačkova - Sv. Ana [ŠOLSKI AVTOBUS]
- 7.35: Sv. Ana - Bačkova - Nasova - Zg. Ščavnica - Rožengrunt - Grabe - Sv. Ana [ŠOLSKI AVTOBUS]
- 8.05: Sv. Ana - Zg. Ročica - Žice - Ledinek - Sv. Ana [ŠOLSKI AVTOBUS]

Avtobusi začnejo z vožnjami domov ob 11.15 uri.

 
 
 
Otroške delavnice: "Pobeg v šolo skozi čas"
 
 
Jun
29
2018

DSC 0378

Več fotografij tukaj

V torek, 27.6.2018, smo se z učenkami 6. razreda udeležili tabora v Vitomarcih, kjer so nam predstavili šolo nekoč. Učenkam je bila najbolj všeč ura matematike, saj je bil učitelj zelo zabaven in strog. Za kazen so morale klečati na koruzi ali sedeti na oslu (klopci). Tudi ura petja in plesa je bila zanimiva, saj so se odpravili na igrišče, ter peli in plesali tako kot so to počeli nekoč.


Prenočili smo na kmečkem turizmu pri Marti, ki je poskrbela na naše želodčke. Noč je bila dolga, igrali smo družabne igre in se dolgo v noč smejali. Naslednji dan pa nas je čakal pohod po turističnih točkah občine Sv. Andraž. Tako smo spoznali kulturno dediščino in legende kraja.


Bila je zelo zanimiva izkušnja in vsi, ki so se je udeležili so se zabavali in ko smo jih vprašali so povedali, da bi se še enkrat udeležili tabora, saj so lahko »pobegnili« skozi čas in ta čas preživeli s prijatelji in se tudi nekaj novega naučili.

 
 
 
Najučenka, najučenec
 
 
Jun
29
2018

WP 20180621 17 15 33 Pro

Tudi v letošnjem šolskem letu smo izbirali naj učenko in naj učenca šole. Predloge so podali strokovni delavci šole na osnovi aktivnosti in dosežkov učencev. Upoštevali smo učni uspeh, delo in odnos v šoli, sodelovanje na tekmovanjih in prejeta priznanja ter aktivnosti izven šole.
Komisija je pregledala prejete predloge in izbrala:


Naj učenka: Špela Kraner ima poleg izjemnega učnega uspeha vseh devet let tudi pozitiven odnos do dela in soljudi. Sodelovala je na številnih tekmovanjih in prejela priznanja od bronastih do srebrnih. Uspešno je zastopala šolo na športnem in likovnem področju. Je izjemna učenka, ki rada priskoči na pomoč, zato je sodelovala v preventivnih delavnicah za mlajše učence, jim nudila učno pomoč, bila mediatorka, prostovoljno sodelovala z varovanci zavoda Hrastovec. Bila je tudi dobra bralka in je zato prejela priznanje za naj bralko tretje triade.


Naj učenec: Matej Rajter je učenec z izjemnim učnim uspehom vseh devet let in s pozitivnim odnosom do dela in ljudi. Sodeloval je na številnih tekmovanjih in prejel priznanja od bronastih do zlatih. Aktivno je sodeloval v predstavitvi šole na turistični tržnici, kjer je v zadnjih štirih letih prejel zlata priznanja. Poprime za vsako delo in je pripravljen na nove izzive. Sošolcem rad priskoči na pomoč, izven šole pa rad pomaga tudi staršem. S petjem in glasbo pa popestri marsikatero prireditev.


Obema želimo uspešno nadaljnjo pot v izobraževanju in življenju.

 
 
 
Osmošolci - šolski prvaki
 
 
Jun
29
2018

WP 20180522 12 13 18 Rich

Na zaključnem športnem dnevu so osmošolci postali šolski prvaki v skupni razvrstitvi, dečki so zasedli  drugo mesto v nogometu, deklice pa drugo mesto v odbojki.

 
 
 
Zaključna prireditev
 
 
Jun
27
2018

IMG 0053

Več fotografij tukaj

 
 
 
Spust zastave
 
 
Jun
22
2018

IMG 6199

Več fotografij tukaj

 
 
 
Predstava Kresniček
 
 
Jun
22
2018

IMG 6138

Več fotografij tukaj

 
 
 
Šolski radio: dan državnosti in šolsko leto v številkah
 
 
Jun
22
2018

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information